Originele ideeën voor je trouwdag!

Geplaatst op 23 april 2018

Je trouwdag moet één van de mooiste dagen van je leven worden. Hieronder geven wij een aantal originele ideeën voor jullie trouwdag, want wie wil er nu geen originele bruiloft? Pik die trouwideeën eruit die bij jullie trouwdag passen. Wij wensen jullie heel veel plezier bij het voorbereiden van jullie Grote Dag!

Wel eens gedacht aan bruidsoma’s?
Bruidsoma’s zijn de nieuwe vorm van bruidsmeisjes! Zo worden de oma’s ook even in het zonnetje gezet en horen zij er helemaal bij. Super origineel en wat zullen de oma’s dat ge-wel-dig vinden!Maak richting het altaar met je beste vrienden en vriendinnen een loper vol herinneringen. Wanneer je in je prachtige trouwjurk begeleid wordt naar het altaar maak je tegelijkertijd een trip down memorie lane. Ook leuk voor de bruiloftsgasten om te lezen als ze wachten totdat de ceremonie begint. Super leuk, origineel en je kunt het bewaren!

Koop een paar stoffen gympies zoals All stars voor jullie als bruid en bruidegom. Schrijf op zijn gympies bijvoorbeeld Mr. Jansen en op die van jouw Mrs. Jansen of om een grappig statement naar je gasten te maken bijvoorbeeld: Mr. Right en op die van jouw Mrs. Always right. Fijn voor de bruid en bruidegom als de trouwschoenen beginnen te knellen. Zo komen jullie tenminste comfortabel de avond door en kunnen jullie zonder pijn écht genieten. Staat ook nog eens leuk onder de trouwjurk en zijn trouwpak.

Wanneer je je bruiloft buiten viert, dan is het heel leuk om een super lange tafel neer te zetten waar al je gasten aan passen. Leg een mooi tafelkleed neer, wanneer je een beetje creatief bent, kun je je eigen tafeldecoratie en bloemstukken maken. Speel vooral met het licht. Dat geeft een heel romantisch effect op jullie trouwlocatie. Maak voor iedereen een naamkaartje met bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap. Zo voelt iedereen zich bijzonder en krijgen alle gasten het gevoel er echt bij te horen.

Er zijn onderzetters voor bruidsparen te koop die je op je bruiloft kunt neerleggen en waar iedereen iets op kan schrijven voor jullie. Hoe mooi je trouwjurk was, dat hij ook zo mooi was in zijn trouwpak, de bijzondere aankleding van de trouwlocatie en natuurlijk vooral ook heel veel gelukwensen voor jullie als bruidspaar. Super leuk als herinnering aan jullie trouwdag.bierviltjes-budgi-trouwenTijdens het trouwfeest is het een heel leuk en nieuw idee vanuit Amerika om een tea station neer te zetten. Dit is een romantisch gedecoreerde tafel met allemaal verschillende thee soorten. Ziet er voor de bruiloftsgasten meteen gezellig uit bij binnenkomst op de trouwlocatie. Ze kunnen zich zelf bedienen en dat geeft jullie als bruidspaar weer meer tijd om met iedereen even een praatje te kunnen maken.

Naast de tea station kan je ook een candy station neerzetten. Dit is een tafel met al je favoriete gebakjes en andere lekkere zoetigheden. Een leuk alternatief voor een bruidstaart. Handig voor op het trouwfeest maar bijvoorbeeld ook op je receptie. Zo is er voor ieder wat wils. Voor een personal touch kan je met glazuur jullie eerste letter op de gebakjes schrijven. Ook kan je een tafel met limonadetaps neerzetten. Je kunt indruk maken door de limoandetap te vullen met je homemade limonade. Het enige dat je hoeft te doen is de limonadetap te vullen met koolzuurhoudend water, ingevroren stukken fruit, wat frisse munt en eventueel een klein beetje suiker. Voor een gegarandeerd gezellig feestje vul je ‘m natuurlijk met een alcoholhoudende drank naar keuze.

Super leuk voor de mannen (en van bier houdende vrouwen natuurlijk) is een bierbar en ideaal wanneer je een buitenlocatie hebt. Met een beetje handigheid heb je ook dit zo gemaakt en het ziet er nog ontzettend stoer uit!

Krijg je op je trouwlocatie aardig wat kinderen over de vloer? Maak dan een kindertafel vol met teken en knutselspulletjes, paar snoepjes erbij en ze kunnen zich heerlijk vermaken op jullie trouwdag.

Zodra het donker wordt en jullie als bruidspaar plannen hebben om je huwelijksnacht in te gaan, is het leuk wanneer iedereen jullie uitzwaait met sterretjes. Een mooie afsluiting van een fantastische bruiloft. Dag bruid en bruidegom!

Het is heel fijn om de dag na je trouwen na te genieten met je dierbaarste familie en vrienden. Je zit zo vol met alles wat jullie op jullie trouwdag hebben meegemaakt. Hoe iedereen reageerde bij het zien van jouw romantische trouwjurk. En natuurlijk ook zijn trouwpak. De bruiloftsgasten die er allemaal waren, de bruidstaart, de receptie, de kerk, het diner, het trouwfeest. Kortom te veel om op te noemen. Laat een paar van jouw bruiloftsgasten een high tea of bbq organiseren voor the day after. Heel fijn om alle indrukken van jullie trouwen te kunnen delen met je dierbaren. Ook weten zij vaak nog weer dingen van de trouwdag die je zelf door die vele indrukken misschien al weer even vergeten was. En natuurlijk de allereerste foto’s! Geniet er van!
Bbq bruiloft

Bron: Veel van budgi.nl en een beetje van New Styling Bruidsmode.

Terug naar blog

Vraag afspraak aan

Stel ons een vraag