trends van de bruidsmode collecties 2017

Geplaatst op 3 mei 2016

Ook dit jaar hebben wij de meest vooraanstaande bruidsbeurzen en shows bezocht om een mooie, nieuwe collectie trouwjurken 2017 samen te stellen. Half april was het de beurt aan The European Bridal Week in Duitsland en eind april was het The Barcelona Bridal week. De nieuwste trends hebben wij op de voet gevolgd en wat gaat 2017 een prachtig bruidsmodejaar worden. Prachtige stoffen, mooie nieuwe snits, schitterende kralen en bijzondere applicaties hebben wij mogen bewonderen. Het gaat in ieder geval een gevarieerde collectie worden met voor ieder wat wils. Wij kunnen niet wachten om jullie voor te stellen aan de collectie trouwjurken van 2017. Hier zetten we voor jullie alvast de trends voor de bruidsmode collecties 2017 op een rijtje.

Kanten trouwjurken
 Stella york kant Enzoani kant Sottero-and-Midgley-Olga-kant
In 2016 was het al een trend en in de trouwjurken collecties 2017 blijft deze bruidsmode trend doorzetten. Van romantisch tot klassiek en van vintage tot aan sexy trouwjurken. In alle verschillende stijlen zie je veel kant verwerkt. Kant verwerkt in bijzondere lage ruggen, boothalzen met kant, romantische lange mouwen met kant, kant wat doorloopt tot onder aan de rok en jurken met verschillende lagen kant over elkaar heen. Eén ding is zeker, kant geeft jouw trouwjurk een bijzonder rijke uitstraling.

Zachte kleuren
Maggie-Sottero-Kirstie-Blush Trouwjurk met light gold tint trouwjurk in zacht roze tint

We zien in de collecties trouwjurken 2017 steeds meer zachte kleuren. Light gold, nude of blush zijn niet meer weg te denken in de bruidsmode van 2017. Deze kleuren geven je bruidsjurk een zachte warme tint mee. Deze light gold, nude of blush tinten zijn veel verwerkt in de onderlaag van de bruidsjurk met daarover heen een ivoren kant. Hierdoor wordt het contrast tussen het kant en de onderlaag van de bruidsjurk groter waardoor het kant wat meer naar voren komt. Ook zijn er trouwjurken waar het tule in een light gold, nude of blush tint is verwerkt. Dit geeft een heel romantische sfeer aan je trouwjurk.

Bohemian / vintage
Bohemian trouwjurk  Rembo styling bohemian Maggie-Sottero vintage
In 2016 was het al te zien maar in de collecties bruidsjurken 2017 maakt de bohemian / vintage stijl nog verder zijn opmars. De bohemian / vintage stijl kenmerkt zich door lichte soepele stoffen, eenvoudige silhouetten met handgemaakt verfijnd kant en/of borduurwerk. Som zien we hier en daar een steentje maar niet te zwaar of te veel. Luchtige trouwjurken voor een trouwerij op het strand, of juist in de bossen of boomgaarden. Sommige bruidsjurken in deze stijl doen ook een beetje denken aan de jaren zeventig, de hippiestijl. Deze bohemian / vintage stijl zien we ook vaak in trouwjurken terug in een Ibiza stijl. Sowieso zien we in de bruidsmode 2017 veel trouwjurken met soepele stoffen zoals crepe, satijn en zacht tule.

Lage rug
Maggie-Sottero-lage rug rembo styling lage rug Stella York low back

Een trend die in 2017 blijft is de bruidsjurk met een lage rug. Ben jij niet van de prinsessen look en ga jij liever voor een wat meer sexy uitstraling, dan zijn deze trouwjurken iets voor jou. Bijzondere ruggen met een laag uitgesneden snit of een low back met kant op huidkleurig tule, waardoor het lijkt alsof er kant op je rug geplakt zit; het tattoo effect. Rugpartijen met applicaties van kant en romantische knoopjes. Kortom een trouwjurk met een lage rug geeft je een bijzondere uitstraling van zowel voor als achterkant.

Crop top
Maggie-Sottero-cropped top Crop top Sottero-and-Midgley-Fiona-cropped top
Nieuw in de 2017 collecties zijn de cropped tops. Dit betekend een losse top en rok waarbij een stukje blote buik zichtbaar blijft. Oke, dit model trouwjurk is misschien niet voor iedere bruid weggelegd, maar als je het juiste figuur hebt: draag het!

Diepe V halslijn
Sottero-and-Midgley-Amelie-diepe V hals Sottero-and-Midgley-Margot-6SW779-Alt1 kanten trouwjurk met diepe v hals
In 2017 doet ook het diepe V decolleté zijn intrede. Een trouwjurk mag best een beetje revealing en sexy zijn. Met een diep V halslijn krijg in je bruidsjurk je zeker dit beoogde resultaat. Sexy doch classy.

Mouwen
Sottero-and-Midgley-Melrose-lange mouwen rembo mouwen Trouwjurk met kanten kapmouwtje
Mouwen zijn een trend die we vorig jaar al in de bruidsmode zagen. In de bruidsmode trends van 2017 zien we nog meer bruidsjurken met mouwen. Een lange mouw, driekwart mouw of een kapmouwtje. Meestal gemaakt van kant maar ook zien we bruidsjurken met een soort blouse, gemaakt van soepel chiffon met lange mouwen. Heel nonchalant maar ook sofisticated. Of terwijl boho chick.

Soepele stoffen
Minimalistisch soepele stoffen trouwjurk trouwjurk met soepel kant Rembo styling 5
Deze trend liet zich in 2016 ook al zien en blijft in 2017. Bruidsjurken met mooie soepele stoffen. Deze jurken volgen je lichaam zo elegant en licht dat het voor iedere bruid een genot is om zo’n trouwjurk te dragen. Zacht kant, tule, satijn, crepe of chiffon geven je trouwjurk een romantische of juist bohemian look & feel.

Prinsessen trouwjurken
Maggie-Sottero-Lorenza-prinsessen trouwjurk Sottero-and-Midgley-Layla-prinsessen trouwjurk Affezione prinsessen trouwjurk

Natuurlijk blijven in de bruidsmode collecties 2017 ook de prinsessen trouwjurken in beeld. Deze stijl blijft hot door het dramatische effect. De prachtig bewerkte lijfjes, volle tule of organza rokken, mooie kanten applicaties en schitterende kristallen maken deze stijl tot een tijdloos geheel.

Minimalistisch
Maggie-Sottero-Anita-eenvoudig minimalistisch enzoani Trouwjurk eenvoudig

Naast alle bijzondere applicaties, schitterende kristallen, frivole bloemen en ingewikkelde borduursels, viel ons ook een andere nieuwe trend op in de collecties trouwjurken 2017. Die van het minimalistische. Deze bruidsmode trend zet zijn eerste voorzichtige stappen in de collecties bruidsjurken van 2017. Trouwjurken zonder opsmuk maar gemaakt om juist de bijzondere stof en mooie snit tot zijn recht te laten komen. In 2017 zien we in deze bruids trend vooral bruidsjurken van de bijzonder luxe stof mikado zijde, zacht en soepel satijn of een bijzondere crepe. Deze nieuwe bruidsmode trend van 2017 luidt een ommekeer richting de eenvoud in.

Vanaf augustus/september zijn de trouwjurken en bruidsjurken van de bruidsmode collecties 2017 in onze winkel in ’t Gooi te bewonderen. In onze romantische bruidsmodewinkel in Hilversum laten wij je graag deze nieuwe trends zien en adviseren je graag over welke stijl trouwjurken het beste past bij wie jij bent. Wij zijn er helemaal klaar voor!

Terug naar blog

Vraag afspraak aan

Stel ons een vraag