Zomers trouwen!

Geplaatst op 9 juni 2016

De zomer is hét seizoen om uit te pakken met een geweldige outdoorwedding. De zomermaanden zijn in Nederland het meest in trek om te trouwen. Logisch: het is lekker weer en je kunt jouw zomer bruiloft lekker buiten vieren. Wij nemen je mee in een aantal voorbeelden van zomers trouwen.

Trouwen op het strand
Als je het hebt over een zomerse bruiloft dan hoort trouwen op het strand daar zeker bij. Romantiek ten top om je aanstaande het jawoord te geven met je voeten in het zand. Een strand huwelijk heeft een ongedwongen sfeer waar je als bruid kan kiezen voor een wat luchtigere trouwjurk. Trouwjurken met een mooie soepele stof bijvoorbeeld. Of een bruidsjurk die kort voor en lang achter is. Of helemaal een korte trouwjurk. De trouwceremonie kan je op het strand zelf doen maar ook zijn de strandtenten heel populair. Vooral als je in Nederland trouwt is het fijn om met een strandtent in zee te gaan zodat je bij wat minder goed weer ook naar binnen kunt. Wil je als bruidspaar niet afhankelijk zijn van het weer. Kies dan voor een strandlocatie in het buitenland met heel veel zon.zomer bruiloft
zomer bruiloft 5 commercial photography
Als je trouwt op het strand kan je die sfeer helemaal doortrekken in de aankleding van de locatie zoals je ziet op deze foto’s. Bij een strandhuwelijk kan je met elkaar genieten van een mooie ondergaande zon, ’s avonds gezellig met elkaar barbecueën en daarna een spetterend strandfeest met in het zand wat vuurkorven. Dat wordt op en top genieten!

Trouwen in de tuin
In de zomer buiten trouwen in de tuin is geschikt voor bruidsparen die een ongedwongen huwelijk willen waar ze helemaal hun eigen draai aan kunnen geven. In je eigen tuin of die van een ander. Bij een tuin bruiloft kan je helemaal los gaan met je eigen decoratie. De ongedwongen sfeer van een buitenlocatie en het gebruik van natuurlijke materialen in de decoratie en bijzondere verlichting geven jullie trouwdag extra charme.zomer bruiloft 3zomer bruiloft 12 zomer bruiloft 11
Een paar tips voor jullie trouwdag in de tuin. Maak een plan B voor als het regent als je je bruiloft viert in Nederland. Houd rekening met een slechte, natte ondergrond. Of bij erge hitte voor voldoende schaduw. Zorg voor voldoende koelkasten en stekkerdozen. Houd ook rekening met je trouwschoenen. Kies niet voor een bruidsschoen met een te smalle hak. Je wilt bij je trouwfeest niet in het gras of zand wegzakken. Trouwjurk en trouwschoenen moeten makkelijk zitten en bewegingsvrij zijn. Je moet in de tuin en tussen al je bruiloftsgasten makkelijk kunnen bewegen.

Festival bruiloft
Een festival bruiloft kan je op verschillende trouwlocaties vieren. Wat dachten jullie van de ceremonie in een boomgaard, dineren naast de lammetjes, dansen met de voetjes in het zand onder de sterrenhemel en daarna overnachten met alle gasten op de locatie?zomer bruiloft 9
zomer bruiloft 8 zomer bruiloft 6 zomer bruiloft 10
Bij een festival bruiloft kan je de trouwdag met decoratie een bepaalde sfeer meegeven. Zo kan je denken aan een bohemian, vintage of meer country stijl. Denk bijvoorbeeld ook aan leuke foodtrucks, een photobooth een silent disco en een buitenbar. Hiermee geef je je bruiloft die unieke festivalsfeer. Je trouwjurk kan je dan ook de gekozen stijl meegeven. Tegenwoordig zijn de bohemian trouwjurken helemaal in. Maar ook vintage bruidsjaponnen zijn er veel te vinden en zelfs bruidsjurken met country stijl zijn er genoeg. Ook in je trouwkleding kan je jullie stijl extra accentueren. Kies bijvoorbeeld bij de country stijl voor leuke cowboylaarzen onder je bruidsjurk en bij een bohemian trouwjurk aan bloemen die je verwerkt in je bruidskapsel.

Hoe en waar je ook trouwt in de zomer, het is vooral heel erg van elkaar genieten op jullie bijzondere trouwdag, met al je vrienden en familie om je heen.

Terug naar blog

Vraag afspraak aan

Stel ons een vraag