New Styling Bruidsmode in monumentaal pand

Geplaatst op 26 april 2016

Tegenwoordig gaan er bruidsjurken over de toonbank in het pand aan de Groest 108 in Hilversum. Een bijzonder pand met een rijke historie. Het pand stamt uit de negentiende eeuw en fungeerde als tapijtfabriek. De boerderij bestond uit drie delen: woning van de ondernemer (fabrikeur), tapijtfabriek (achterdeel) en de ververij (bijgebouw). De tapijtfabriek bedienden klanten in het ’t Gooi en omstreken; Hilversum, Bussum, Naarden, Loosdrecht, Laren, Blaricum, Baarn en Huizen.

In juli 1918 vestigde de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) zich op de Groest 106-108 en breidde zich in de daarop volgende jaren snel uit. De NSF produceerde in de beginjaren radiozenders, daarna volgden zenders en ontvangers voor de Koopvaardij en radiotoestellen voor de particulier. De NSF was bekend in Hilversum, Loosdrecht, Bussum, Huizen, Naarden, Blaricum, Laren, Baarn en Eemnes. In het hele ‘t Gooi. Drie jaar later verhuisde het bedrijf naar de Jan van der Heydenstraat. In 1923 werd de eerste radio-uitzending vanuit een studioruimte van de NSF verzorgd en de ether ingestuurd door een grote zendmast die zich op het fabrieksterrein bevond. Daarom wordt de Groest 108 gezien als de bakermat van Hilversum als Mediastad. Het gebouw is hierdoor tevens een rijksmonument.

Personeelsfoto NSF van 12 oktober 1918.
Hier zie je de achterkant van Groest 108.
Personeelsfoto NSF

Tegenwoordig dus een bruidsmodewinkel. Met veel plezier bieden wij de bruiden een complete beleving. Naast onze persoonlijke benadering en onze topservice draagt ons bijzondere pand in Hilversum hier zeker aan mee. Het heeft een romantische uitstraling waardoor bruiden vanuit heel Nederland ons komen bezoeken. Natuurlijk krijgen wij vooral veel bruiden uit het ‘t Gooi zoals Huizen, Naarden, Laren, Blaricum, Bussum, Eemnes, ’s-Graveland, Baarn en Loosdrecht. Ook weten veel bruiden uit de omgeving Amsterdam, Amersfoort, Almere en Utrecht ons te vinden. Waar het ons om draait is iedere bruid een leuke beleving mee te geven in de zoektocht naar DE droomjurk. Jullie zijn van harte welkom!

Terug naar blog

Vraag afspraak aan

Stel ons een vraag