Do’s & don’ts voor jouw trouwjurk!

Geplaatst op 19 oktober 2018

Do’s & don’ts voor jouw trouwjurk!

De Perfect Wedding schreef dit artikel met de zussen van New Styling Bruidsmode in de hoofdrol als adviseuses!

Wanneer je op zoek gaat naar je trouwjurk is het handig om goed voorbereid aan de shopsessies te beginnen. Waar moet je op letten en hoe weet je dat een bruidsjurk voor jou dé jurk is? Hoe lang van tevoren moet je een bruidsjurk kopen en welk ondergoed draag je naar een pasafspraak? Keep reading voor de do’s en don’ts als je op zoek bent naar een trouwjurk.

Sisters know best.
Ondanks ons leger aan weddingfreaks op de redactie vroegen we de zussen Jannie en Rian van New Styling Bruidsmode om hulp. Zij staan dagelijks klaar om beautiful brides van hun droomjurk te voorzien, dus deze sisters know best!

DON’TS
Rian: “De zoektocht naar de perfecte trouwjurk voor jullie bruiloft is als het goed is één van de allermooiste onderdelen van de trouwplanning. Hoe je ervoor zorgt dat het ook echt één en al happiness wordt? Houd rekening met onderstaande don’ts, dan weet je zeker dat je goed zit!”

Niet openstaan voor andere stijlen
Als je eenmaal verliefd wordt op een bepaalde stijl is het moeilijk om aan iets anders te denken. Toch raden we je aan om open te blijven staan voor andere trouwjurken, omdat je nooit weet wat je tegenkomt! Laat je ook adviseren door de medewerkers uit de bruidsmodewinkels, zij hebben er vaak een goede kijk op.
Met de trends meegaan
Trends zijn heel leuk, maar bedenk heel goed of de trends wel bij jou passen. Het kan hip ogen, maar ga voor een trouwjurk die tijdloos is en je zult er geen spijt van hebben.
Het budget vergeten
Een trouwjurk uitzoeken is the best thing ever, maar er kan wel een aardig prijskaartje aan hangen. Denk dus aan het budget dat je hebt opgesteld of zorg voor een goede buffer.
Je laten ontmoedigen door je curves
Ben jij blessed met vrouwelijke rondingen, maar heb je daardoor ook een maatje meer? Don’t be scared dat er alleen maar bruidsjurken zijn voor de ladies met size zero, want tegenwoordig zijn er prachtige collecties voor de curvy bride.
Teveel mensen meenemen
Hoe meer mensen, hoe meer meningen en dat werkt vaak alleen maar verwarrend. Neem dus de loved ones mee die jou heel goed kennen en jouw persoonlijke smaak respecteren.
Overheersende accessoires
Bij een trouwjurk komen vaak bruidsaccessoires kijken die het geheel helemaal afmaken. Soms kunnen we hier wel eens te ver in gaan, waardoor de jurk niet meer het middelpunt is. Doe dus rustig aan met accessoires en laat de trouwjurk zelf spreken.

DO’S
Jannie weet als geen ander welke jurk perfect bij de bruid past. Ze vertelt: “Bij het zoeken naar een trouwjurk is het superbelangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Doe online research, denk aan hoe de bruiloft eruit gaat zijn en geniet van de zoektocht!”

Zorg voor een passende look
Je trouwjurk afstemmen op je trouwlocatie, op het weer of op het thema is zeker iets waar je aan kan denken. Trouw je bijvoorbeeld op het strand, zorg dan voor koele stoffen en geen lange slepen. Trouw je in de winter, probeer dan een mooi jasje klaar te leggen voor de koude momenten. Een kleurrijk thema? Ga dan voor een trouwjurk afgestemd op jouw themakleuren.

Laat je persoonlijkheid zien
Op een trouwdag laat je veel persoonlijke elementen terugkomen van jou en je partner. Wil je ook iets persoonlijks toevoegen aan je trouwjurk, ga dan voor accessoires met emotionele waarde zoals de ring van je oma of oorbellen van je moeder.
Pas verschillende vormen
We zeiden het al eerder: sta open voor verschillende stijlen! Wees dus niet bang om juist een trouwjurk te passen waarvan je dénkt dat hij je niet zal staan. Misschien is dat namelijk juist jouw trouwjurk!
Stel vragen
Zit er iets niet goed of ben je benieuwd naar andere kleuren? Houd je dan vooral niet in en vraag zoveel mogelijk aan de stylisten. Maar vergeet ook niet aan jezelf vragen te stellen, zoals: kan ik in deze trouwjurk dansen? Kan ik er makkelijk mee zitten? Hoe ga ik naar de wc in een trouwjurk? En vooral: voel ik me goed in deze trouwjurk?
Kies het juiste ondergoed
Niet alleen voor je trouwdag, maar ook tijdens het passen. Als je namelijk ondergoed draagt waarin jij je al goed voelt, dan heb je ook een positievere houding tijdens het passen.
Koop jouw dream dress bij een CBW-erkende winkel
Check voor de aanschaf van de allerbelangrijkste jurk van je leven of de bruidsmodezaak CBW-erkend is. Mocht je dan een klacht hebben of de winkel gaat failliet voordat je jouw jurk hebt opgehaald (I know, worst nightmare ever…!), dan zijn jouw aankopen 100% gegarandeerd.
Have fun!
Maar wat je vooral moet doen: genieten en veel plezier hebben. Laat de stress even gaan en geniet van dit mooie moment!

Foto: Lieneke Smid Fotografie.

Terug naar blog

Vraag afspraak aan

Stel ons een vraag